Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Karpaz-Félsziget

Egész napos program

 

Kirándulásunk a sziget észak-keleti irányba vezet, vagy, ahogy a helyiek hívják a serpenyő nyelébe.

Ez a természetvédelmi terület egész Európában egyedülálló természeti adottságokkal rendelkezik.

Utunk során nem csak a természet szerelmesei, hanem a kultúra iránt érdeklődők is kedvükre csemegézhetnek a programokból. Első állomásunk Sipahi bazilika maradványaihoz vezet, majd utunkat folytatva elérkezünk az Ortodox Szt. András Kolostorhoz, amely a görög ciprióták legfontosabb zarándokhelye. A kolostort 2015.-ben felújítják, ezért előfordulhat, hogy a látogatók nehezebben tudnak képeket készíteni, és belátogatni. Innen keleti irányba tekintve két zászló jelzi, hogy elérkeztünk a ciprusi világvégére. A lobogókon túl már nincs más csak a végeláthatatlan Földközi tenger. Utunkat visszafelé folytatjuk a tengerparton, ahol sok makacs vadszamár kísér minket, egészen a páratlan Golden Beach-ig.

Egy természetes strand szakasz a szigeten, mely Ciprus egyik jelképévé vált. Ez a hely maga a földi paradicsom. Nem hiába a teknősök is ide rakják tojásaikat. A programon résztvevők itt fürödhetnek, napozhatnak és kipihenhetik a túra fáradalmait.

  

 

A program leírások tájékoztató jellegűek, sorrendjük, összetételük változhat. A fakultatív programok eszközeit és lebonyolítását helyi partnerünk biztosítja. Magyar nyelvű programhoz minimum 15 fő együttes jelentkezésére van szükség.

A programokra jelentkezni helyi képviselőnknél van lehetőség.

loader