Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Kyenia városnézés

Kyenia városnézés

A program megmutatja Kyrenia összes látnivalóját és annál még picivel többet is.

Klimatizált autóbusszal először is A St. Hilarion fellegvár felé vesszük az irányt, amely a legenda szerint Walt Disney-t is megihlette. A kacskaringós hegyi utakon felkeressük a Girne hegy aprócska művész falvát, Bellapais-t. Meglátogatjuk a falu nevét viselő apátságot, gyönyörködünk a panorámában, hiszen innen jó időben akár a szomszédos Törökországig is ellátni.

Rövid pihenő után Kyrenia várát vesszük célba, persze csak képletesen, mert mint tudjuk igazi cél volt ez sok-sok nagyhatalomnak, melynek nyomait a mai napig magán viseli a kikötő és a patkó alakú vár is. Meglátogatjuk a híres hajóroncs múzeumot és különböző animációs termek segítségével elénk tárul Ciprus sokszínű történelme. A hosszú utunk során már mindenki vágyik egy kis pihenőre, evésre, ivásra. Ezért egy eredeti ciprióta ebédet is elköltünk Kyrenia kikötőjében. A belvárosi séta után szabad program és vásárlási lehetőségek, majd indulás vissza a szállodába.

 

A program leírások tájékoztató jellegűek, sorrendjük, összetételük változhat. A fakultatív programok eszközeit és lebonyolítását helyi partnerünk biztosítja. Magyar nyelvű programhoz minimum 15 fő együttes jelentkezésére van szükség.

A programokra jelentkezni helyi képviselőnknél van lehetőség.

loader