Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Nicosia 1 napos városnézés

 

Nicosia a sziget fővárosa, ebben eddig még nincs is semmi különös, hiszen minden országnak van ilyenje. Azt azonban, hogy az Európai szemmel nézve sem túl nagyváros, rögtön két ország fővárosa is legyen, első blikkre kevesen gondolnák. Nos, ez a mediterrán sokszínű, soha sem alvó városka a központja görög és török ciprusinak is egyaránt.

Utazásunkat légkondicionált autóbuszokkal kezdjük meg Nicosia belvárosáig. Ellátogatunk Szt. Zsófia katedrálisból lett Selimiye mecsetbe, a város jelképét jelentő Büyük Han-ba /Nagy karavánszerály, Nagy fogadó/ , megtekintjük az ősi városkaput, a Girne kaput, és közben hagyjuk magunkat átadni az igazi mediterrán lazaságnak és ráérésnek, amely a szikrázó napsütésben igazán jól esik még nekünk is. Ellátogatunk a nagy bazárhoz, és persze a „check point”-hoz is, amely a városi határátkelő észak és dél között. Fakultatív jelleggel lehetőség van a görög oldal megtekintésére is, vagy szabad programra vásárlásra, esetleg egy török kávé elfogyasztására is.

A program leírások tájékoztató jellegűek, sorrendjük, összetételük változhat. A fakultatív programok eszközeit és lebonyolítását helyi partnerünk biztosítja. Magyar nyelvű programhoz minimum 15 fő együttes jelentkezésére van szükség.

A programokra jelentkezni helyi képviselőnknél van lehetőség.

loader